Προκήρυξη Αγώνα

6ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Δήµος Χαλανδρίου προκηρύσσει τον 6ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου .

ΓΕΝΙΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10χλμ και αγώνες 5χλμ & 1000μ(παιδικό) με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης μας. Στη μεγάλη διαδρομή οι συμμετέχοντες δρομείς ξεκινούν από την Κεντρική Πλατεία (Ελευθερωτών- Αγίου Νικολάου) και τρέχουν μια  κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 5χλμ για δύο (2) φορές. Οι συμμετέχοντες δρομείς των 5 χιλιομέτρων θα τρέξουν την κυκλική διαδρομή μια φορά. Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Παραρεμάτια ζώνη και να θαυμάσουν την ομορφιά της.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

  • 09:00 10 χλµ. Ανδρών – Γυναικών
  • 10:30 5 χλµ. Ανδρών – Γυναικών
  • 11:20  1000μ Παιδικός Αγώνας Δρόμου

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ 10χλμ: Ενενήντα (90’) λεπτά (πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης)

ΑΓΩΝΑΣ 5χλμ: Πενήντα (50’) λεπτά (πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης)

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (Ελευθερωτών).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συµµετοχή στον Αγώνα Ρεματιάς Χαλανδρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 6ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ:

Δηλώσεις Συµµετοχής:

Θα γίνονται με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

1) Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα www.runningreece.com/el/halandri-2017 είτε

2)Μέσω χειρόγραφης αίτησης, την οποία θα καταθέσετε στην  γραμματεία του Αθλητικού Κέντρου «Ν.Πέρκιζας» (Λ.Πεντέλης 146-Χαλάνδρι).  (Υπόδειγμα της αίτησης)

 Οι Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν    έως και την Πέμπτη 5/10/2017 και ώρα 14:00.

Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής υποβληθεί μετά την ανωτέρα ημερομηνία δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

Για τον παιδικό αγώνα 1000μ.οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως και το Σάββατο 7/10/2017 και ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις για τις δηλώσεις συμμετοχής (για όλους τους αγώνες), θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα https://agonasrematiashalandriou.wordpress.com στην καρτέλα Εγγραφές, καθώς  επίσης στην  γραμματεία του Αθλητικού Κέντρου «Ν.Πέρκιζας» (Λ.Πεντέλης 146-Χαλάνδρι).

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά. Για όσους καταθέσουν χειρόγραφη αίτηση η επιβεβαίωση θα γίνεται τηλεφωνικά. Έγκυρες εγγραφές θεωρούνται αυτές που οι αιτήσεις τους έχουν κατατεθεί εντός του ως άνω χρονικού ορίου.

Δεν επιτρέπεται η δήλωση περισσότερων της μιας διαδρομής.

Παρακαλούμε τους φίλους δρομείς να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στις αιτήσεις για να διευκολύνεται το έργο της διοργανώτριας αρχής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου στα τηλέφωνα 210-6819350 και 210-6856410, e-mail: agonasrematiashalandriou@halandri.gr

 

Δικαίωμα Συµµετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 10χλμ έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες γεννημένοι έως το 2002.

Στον αγώνα των 5χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες γεννημένοι έως το 2005.

Για τον παιδικό αγώνα 1000μ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα παιδιά είναι γεννημένα από 2006 έως και 2011.

Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα /κηδεμόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη-γονέων/κηδεμόνων.

 

Διανοµή Αθλητικού Υλικού:

Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, ηλεκτρονικός μετρητής <chip>) θα γίνεται την Παρασκευή 6/10/2017 από 16:00 έως 20:00  και το Σάββατο 7/10/2017 από 10:00 έως 18:00  στην Κεντρική Πλατεία του Χαλανδρίου σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από την διοργανώτρια αρχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αθλητικό υλικό δεν θα δίνεται την ημέρα του αγώνα.

Η Διοργανώτρια Αρχή για την ημέρα  του Αγώνα έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων.

 

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση – Διαδροµών και Κανονισµών – Διαδικασιών

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονοµέτρηση – Αριθµός Συµµετοχής

 Ο Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου (10χλμ και 5χλμ) θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης.

Όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνιστούν, με τον Αριθμό Συμμετοχής, τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

Ο Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων δεν θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Υγειονοµική Κάλυψη

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.

Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της  Εκκίνησης- Τερματισμού και σε όλο το μήκος των διαδρομών από   Γιατρούς – Νοσηλευτές  και Εθελοντές Σαμαρείτες- Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Σήµανση Διαδροµής

Σε όλο το μήκος της Μεγάλης και της Μικρής Αγωνιστικής διαδρομής ανά Χίλια Μέτρα,  θα υπάρχει σχετική ένδειξη από την διοργανώτρια αρχή, που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής. Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα “περάσματα” τους (Σταθμοί Ελέγχου).

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Θα παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα εμφιαλωμένο νερό , μπάρες  δημητριακών και μπανάνες στο χώρο της Εκκίνησης –Τερματισμού.

Στον Αγώνα των 10χλμ θα υπάρξει ενδιάμεσος σταθμός υποστήριξης, με  εμφιαλωμένο νερό.

Στο μέσο της διαδρομής του Αγώνα των 5χλμ, θα λειτουργήσει σταθμός  υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

Σημείωση: Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ είναι τα ενενήντα (90’) λεπτά. Ο αγώνας των 10χλμ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως της 10:30, διότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ.

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς, καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό  περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Τροφοδοσίας και στα Σημεία Ελέγχου.

Η Παραρεμάτια Ζώνη της Πόλης μας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που έχουν διατηρηθεί στην υπερκορεσμένη από “τσιμέντο” Πρωτεύουσα.

Είναι στα «χέρια» όλων μας να την διατηρήσουμε Καθαρή και Πράσινη.

 

Έπαθλα – Απονοµές

Αγώνας 10χλμ

Κύπελλο και μετάλλιο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή της γενικής κατάταξης και κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Μετάλλιο 2ης και 3ης νίκης θα απονεμηθεί αντίστοιχα στους νικητές 2ης και 3ης θέσης της γενικής κατάταξης και κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Αναμνηστικά Διπλώματα και Μετάλλια Συμμετοχής θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα.

Αγώνας 5χλμ

Κύπελλο και μετάλλιο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή της γενικής κατάταξης. Μετάλλιο 2ης και 3ης νίκης θα απονεμηθεί αντίστοιχα στους νικητές 2ης και 3ης θέσης της γενικής κατάταξης.

Αναμνηστικά Διπλώματα και Μετάλλια Συμμετοχής θα πάρουν όλοι όσοι  τερματίσουν τον αγώνα.

Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων

Αναμνηστικά Διπλώματα και Μετάλλια Συμμετοχής θα δοθούν σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τον αγώνα.

Τα μετάλλια και τα διπλώματα συμμετοχής θα δίνονται μετά την γραμμή τερματισμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε σημείο που να μην εμποδίζεται η ροή του Αγώνα.

 

Αποτελέσµατα

Μετά τη λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται άµεσα τα αποτελέσµατα των τριών πρώτων δροµέων (Άνδρες – Γυναίκες). Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που συµµετείχαν στους αγώνες, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους ηλεκτρονικής χρονοµέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα  https://agonasrematiashalandriou.wordpress.com ( στην καρτέλα Αποτελέσµατα ),  καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνων

Αγώνας 10 χλµ (Ανδρών – Γυναικών)

  • 18-29 ετών
  • 30-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50-59 ετών
  • 60 ετών και άνω

Αγώνας 5χλµ (Ανδρών – Γυναικών)

Θα υπάρξει γενική κατάταξη  χωρίς ηλικιακές κατηγορίες.

Αγώνας 1000μ. (παιδικός) :

Ο παιδικός αγώνας δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Υπεύθυνο τμήμα ορίζεται το Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλανδρίου. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, διευκρίνιση και θέματα επικοινωνίας ορίζεται η Διεύθυνση Αθλητισμού και Παιδείας  του Δήμου Χαλανδρίου.

Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου της Ρεματιάς αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι θα µπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://agonasrematiashalandriou.wordpress.com και συγκεκριμένα την καρτέλα Κάλεσµα Εθελοντών.

Επίσης, δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών θα βρίσκονται στην γραμματεία του Αθλητικού Κέντρου «Ν.Πέρκιζας» (Λ.Πεντέλης 146-Χαλάνδρι).

 

Advertisements
Leave a comment

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s